Когато на 6 май се разпространи новината, че Хамас е приел

...
Когато на 6 май се разпространи новината, че Хамас е приел
Коментари Харесай

Евакуацията на Рафа е още една форма на изтезание от Израел

Когато на 6 май се популяризира новината, че Хамас е приел предложение за помирение, из Газа избухнаха празненства. Хората излязоха по улиците, аплодирайки, вярвайки, че войната – седемте месеца на пъкъла – е свършила. Бях песимистичен, само че и аз се просълзих при мисълта, че ужасът може да свърши.

Скоро стана ясно, че единствено едната страна е приела договорката. Другата беше твърдо решена да продължи бруталните си кланета над палестинци. Израел продължи напред с нахлуването си в Рафа, където повече от милион души от северната и централната част на линията бяха потърсили леговище, вярвайки на израелските уверения, че това е „ безвредна зона “.

На 7 май израелската войска завладя граничния пункт Рафах с Египет, единственият излаз за палестинците, които можеха да намерят средства за евакуация, и ранените и болните, които съумяха да получат позволение от Израел да изоставен. Това беше и главната точка за достъп за дребното филантропична помощ, която Израел позволяваше да влезе в линията.

Се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР